Matematik
Retsmedicin!!!!
18. februar 2007 af
RachelRamirez (Slettet)
Hej
Jeg har en retsmedicink opgave der ser sådan ud:
En mand bliver myrdet på sit kontor. Når mordet opdages kl. 15.00 var kroppens temperatur 29,5 grader. Kl. 16.50 var temperaturen sunket til 27 grader. Temperaturen på kontoret er 20 grader konstant. Normal kropstemperatur 37 grader.
Temperaturdifferensen D = T-T1 aftager eksponentielt med tiden t.
Hvornår skete mordet?
Jeg ved at D = 17 (= 37-20)og umiddelbart ser det ud til der indgår noget differentielkvotient i udover den ekspnentielle funktion, men det kan være at jeg er helt galt på den. Vil I ikke hjælpe mig?
Jeg har en retsmedicink opgave der ser sådan ud:
En mand bliver myrdet på sit kontor. Når mordet opdages kl. 15.00 var kroppens temperatur 29,5 grader. Kl. 16.50 var temperaturen sunket til 27 grader. Temperaturen på kontoret er 20 grader konstant. Normal kropstemperatur 37 grader.
Temperaturdifferensen D = T-T1 aftager eksponentielt med tiden t.
Hvornår skete mordet?
Jeg ved at D = 17 (= 37-20)og umiddelbart ser det ud til der indgår noget differentielkvotient i udover den ekspnentielle funktion, men det kan være at jeg er helt galt på den. Vil I ikke hjælpe mig?
Svar #1
18. februar 2007 af ibibib (Slettet)
D = b·a^x.
benyt punkterne (0, 9.5) og (110, 7) til at beregne a og b og løs derefter ligningen D=17.
Så har du beregnet hvor mange minutter før kl. 15.00 at mordet fandt sted.
benyt punkterne (0, 9.5) og (110, 7) til at beregne a og b og løs derefter ligningen D=17.
Så har du beregnet hvor mange minutter før kl. 15.00 at mordet fandt sted.
Svar #2
18. februar 2007 af RachelRamirez (Slettet)
Hvorfor punkter (0, 9.5) og (110, 7)?
Og hvordan skal jeg løsze det? Ved at sige fx: 9,5=b*a^0. Så får jeg vel 2 b'er og 2 a'er.. :s
Og hvordan skal jeg løsze det? Ved at sige fx: 9,5=b*a^0. Så får jeg vel 2 b'er og 2 a'er.. :s
Svar #3
18. februar 2007 af RachelRamirez (Slettet)
Okay.. jeg har fundet ud af det.. tusind tak for hjælpen!
Skriv et svar til: Retsmedicin!!!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
