Fysik
Rødforskydning
20. februar 2007 af
La Gioconda (Slettet)
Hej!
Jeg sidder med en fysik opgave, som jeg ikke helt ved, hvordan jeg løser. Det drejer sig om rødforskydningen for kvasaren PC 1158 + 4635.
Jeg håber virkelig, at der er nogen der kan hjælpe mig.
Nedenstående link fører til opgaven:
http://www.fys.dk/fipnet/6_kosmologi/62_opgaver/o_08.html
Jeg sidder med en fysik opgave, som jeg ikke helt ved, hvordan jeg løser. Det drejer sig om rødforskydningen for kvasaren PC 1158 + 4635.
Jeg håber virkelig, at der er nogen der kan hjælpe mig.
Nedenstående link fører til opgaven:
http://www.fys.dk/fipnet/6_kosmologi/62_opgaver/o_08.html
Svar #1
21. februar 2007 af QaZZaQ
a)
Benyt Rydbergs formel til at finde laboratoriebølgelængden idet Lyman alpha stammer fra overgangen i hydrogen fra n=2 til n=1.
b)
Aflæs på graf og benyt
z=(lambda_obs-lambda_lab)/lambda_lab
c)
Samme som b)
d)
Fotonen skal have en energi som er større end ioniseringsenergien. Dvs. beregn ioniseringsenergien og sammenlign.
Benyt Rydbergs formel til at finde laboratoriebølgelængden idet Lyman alpha stammer fra overgangen i hydrogen fra n=2 til n=1.
b)
Aflæs på graf og benyt
z=(lambda_obs-lambda_lab)/lambda_lab
c)
Samme som b)
d)
Fotonen skal have en energi som er større end ioniseringsenergien. Dvs. beregn ioniseringsenergien og sammenlign.
Skriv et svar til: Rødforskydning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
