Fysik

Kosmologi

21. februar 2007 af La Gioconda (Slettet)
Jeg sidder med en fysik-opgave, som jeg har problemer med. Det handler om rødforskydning, og jeg forstår ikke helt hvordan jeg løser opgaven. Derfor håber jeg, at der er nogen der kan hjælpe mig.

Nedenstående link fører til opgaven:
http://www.fys.dk/fipnet/6_kosmologi/62_opgaver/o_06.html


Svar #1
21. februar 2007 af La Gioconda (Slettet)

Er der ikke nogen, der kan hjælpe?
Jeg sidder virkelig fast i denne her opgave. Hvis jeg bare forstår princippet i opgaven, kan jeg have lettere ved at løse lignende opgaver fra min opgavesæt.

Tak på forhånd!

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. februar 2007 af Callidus (Slettet)

Mhh... den ser ikke så kompliceret ud.

Svaret på spørgsmål a er vel bare 3 gange.
b'eren kan jeg ikke helt overskue.


Svar #3
21. februar 2007 af La Gioconda (Slettet)

#2 Ok, men tak for hjælpen!

Er der nogen, der kan hjælpe mig med spørgsmål b??

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. marts 2007 af ruby_claire (Slettet)

a. Hvor meget vil bølgelængden ændres, hvis universet tredobler sin størrelse?

a. Da der er proportionalitet mellem bølgelængden og udvidelsen vil bølgelængden blive 3 gange større end sin tidligere størrelse

b. Beregn rødforskydningen hvis universet bliver 3 gange større.

1 + z = d2 / d1

z = 3d1 / d1 – 1 ?

z = 3 – 1 ?

z = 2


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. marts 2007 af ruby_claire (Slettet)

spørgsmålstegnene svarer til biimplikationer (<=>). det kunne den vist bare okke finde ud af..
Hvis du har svaret på opg. 8 a og d, vil jeg meget gerne have hjælp!

Skriv et svar til: Kosmologi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.