Matematik
Haster
21. februar 2007 af
protein30 (Slettet)
Bestem ligningen for symmetriaksen for paraplen med ligning
y=-2x^2-6x+7
Vis, hvordan man løse denne ligning Tak
Tak på forhånd :)
y=-2x^2-6x+7
Vis, hvordan man løse denne ligning Tak
Tak på forhånd :)
Svar #1
22. februar 2007 af FaetterH (Slettet)
y = -2x^2-6x+7 => dy/dx = -4x-6
toppunkt findes hvor:
dy/dx = 0 <=> -4x-6 = 0 <=> x = -3/2
Symmetriaksen er den lodrette linje der går gennem toppunktet.
Dvs linjen med ligningen:
x = -3/2
toppunkt findes hvor:
dy/dx = 0 <=> -4x-6 = 0 <=> x = -3/2
Symmetriaksen er den lodrette linje der går gennem toppunktet.
Dvs linjen med ligningen:
x = -3/2
Skriv et svar til: Haster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
