Fysik
Haster. Halveringstykkelse
21. februar 2007 af
David T (Slettet)
Hej jeg har et spørgsmål der lyder: bestem halveringstykkelsen.
Og i min bog står der at jeg kan regne den ud ved hjælp af denne formel:
X1/2 = log 0,5 / log a
a= 102,5666
Men jeg får bare et resultat som jeg ikke fatter en prik af...
-0,149691
Hvad skal jeg bruge det til? og er det helt forkert den måde jeg udregner det på?
Og i min bog står der at jeg kan regne den ud ved hjælp af denne formel:
X1/2 = log 0,5 / log a
a= 102,5666
Men jeg får bare et resultat som jeg ikke fatter en prik af...
-0,149691
Hvad skal jeg bruge det til? og er det helt forkert den måde jeg udregner det på?
Svar #1
21. februar 2007 af mathon
...det er svært at have en mening om, da du ikke viser, hvordan du har foretaget beregningen?
ved halverings opgaver er a<1, så der må foreligge en misforståelse med a = 102,5666
men din udregning - med det FORKERTE a - er rigtig nok!
ved halverings opgaver er a<1, så der må foreligge en misforståelse med a = 102,5666
men din udregning - med det FORKERTE a - er rigtig nok!
Svar #2
21. februar 2007 af tog5 (Slettet)
normalt bruger man formlen x(1/2)= ln(2)/absorptionskoefficient µ
Svar #3
21. februar 2007 af David T (Slettet)
ahhh jeg tror lige jeg har fundet ud af hva filen der er galt.. (måske) tror har byttet om på min b og a :l
Skriv et svar til: Haster. Halveringstykkelse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
