Fysik

Varmelegeme

22. februar 2007 af viggojensens (Slettet)
Et varmelegeme indeholder en resistor, hvis resistans R kan variere mellem 50 ohm og 500 ohm. Varmelegemet er tilsluttet 220v. Den effekt, hvormed varmelegemet afgiver energi, kaldes P.

jeg skal tegne en graf for P som funktion af R? Hvordan vil den komme til at se ud?

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2007 af protein30 (Slettet)

Prøv måske, at udregn P og dernæst tegn en graf udfra det?

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2007 af mathon

P=U^2/R

U^2 er konstant, så det bliver en graf af typen

y=k/x, x>0 altså en hyperbelgren i I. kvadrant

afsæt R som abscisse og P som ordinat.

Svar #3
22. februar 2007 af viggojensens (Slettet)

hvad betyder abscisse og ordinat? x og y?...

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2007 af mathon

abscisse = 1.-koordinat

ordinat = 2.-koordinat

...som gættet! :)

Skriv et svar til: Varmelegeme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.