Matematik
differentialkvotienter
22. februar 2007 af
Peri (Slettet)
Hvordan løser man flg. opgave:
Bestem konstanten a, så linjen med ligningen y=ax er normal til grafen for f(x)=3x^2-6x i (0,0).
På forhånd tak!
Bestem konstanten a, så linjen med ligningen y=ax er normal til grafen for f(x)=3x^2-6x i (0,0).
På forhånd tak!
Svar #1
22. februar 2007 af allan_sim
#0.
En normal står vinkelret på tangenten.
Så find tangentens hældning i (0,0) og udnyt, at produktet af vinkelrette linjers hældninger er -1.
En normal står vinkelret på tangenten.
Så find tangentens hældning i (0,0) og udnyt, at produktet af vinkelrette linjers hældninger er -1.
Svar #2
22. februar 2007 af janandersen (Slettet)
l:y=ax skal være vinkelret på f i (0,0), l har en retningsvektor (1,a)
f'(x)=6x-6, hældning for f i (0,0) er f'(0)=-6
vektor(1,a) skal være vinkelret på vektor(1,-6) og dermed at skalarproduktet ml dem skal være nul, herefter kan a bestemmes
f'(x)=6x-6, hældning for f i (0,0) er f'(0)=-6
vektor(1,a) skal være vinkelret på vektor(1,-6) og dermed at skalarproduktet ml dem skal være nul, herefter kan a bestemmes
Skriv et svar til: differentialkvotienter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
