Fysik
Naturgas
22. februar 2007 af
viggojensens (Slettet)
Et underjordisk naturgaslager har rumfanget 1,5E6 m^3. Lageret fyldes med gas fra naturgasnettet, hvor temperaturen er 8grader C, og gastrykket er 8MPa. Når lageret er fyldt, er gastrykket i lageret 20MPa, og temperaturen er 50C.
Jeg skal finde rumfanget af gassen i lageret når trykket er 8MPa og temperaturn 8C.
Jeg skal finde rumfanget af gassen i lageret når trykket er 8MPa og temperaturn 8C.
Svar #1
22. februar 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Brug idealgasligningen PV=nRT
Beregn først antal mol (n) ved fyldt lager. Husk T er i Kelvin.
Når du har fundet n gentager du geregningen med den nye tilstand og finder V.
Alternativt udnyttes forholdet:
P1V1/T1 = P2V2/T2
1 og 2 er henholdsvis tilstand 1 og 2
da antal mol gas er konstant. Dette kan udledes af idealgasligninen
Beregn først antal mol (n) ved fyldt lager. Husk T er i Kelvin.
Når du har fundet n gentager du geregningen med den nye tilstand og finder V.
Alternativt udnyttes forholdet:
P1V1/T1 = P2V2/T2
1 og 2 er henholdsvis tilstand 1 og 2
da antal mol gas er konstant. Dette kan udledes af idealgasligninen
Skriv et svar til: Naturgas
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
