Matematik
Optimering
22. februar 2007 af
Die_Prinzessin (Slettet)
Hej ,
Jeg håber du kan hjælpe, .
Spørgsmålet lyder "En kasse uden låg skal dimentioneres, så dens overfladeareal bliver mindst muligt" ? - Oplyst er, at rumfanget er på 1,5 m3, at den kvadratiske bund betegnes l og er angivet i m., og at højden naturligvis tegnes h og ligeledes er angivet i meter.
Hvordan løser jeg denne opgave?
På forhånd tak .
Jeg håber du kan hjælpe, .
Spørgsmålet lyder "En kasse uden låg skal dimentioneres, så dens overfladeareal bliver mindst muligt" ? - Oplyst er, at rumfanget er på 1,5 m3, at den kvadratiske bund betegnes l og er angivet i m., og at højden naturligvis tegnes h og ligeledes er angivet i meter.
Hvordan løser jeg denne opgave?
På forhånd tak .
Svar #1
22. februar 2007 af dnadan (Slettet)
Hints:
Overvej, hvad er rumfanget givet ved?
Og hvad er overfladeareal givet ved?
Med andre ord, hvordan finder du kassens rumfang og kassens overfladeareal?
Overvej, hvad er rumfanget givet ved?
Og hvad er overfladeareal givet ved?
Med andre ord, hvordan finder du kassens rumfang og kassens overfladeareal?
Svar #2
22. februar 2007 af janandersen (Slettet)
du ved at rumfanget, 1,5=hl^2, og dermed kan h findes(udtrykt ved l)
funktion for overfladearealet (vi udnytter at bunden er kvadratisk, dermed har de fire siden ans areal, A=2l^2 + 4lh
håber det kan hjælpe dig lidt videre
funktion for overfladearealet (vi udnytter at bunden er kvadratisk, dermed har de fire siden ans areal, A=2l^2 + 4lh
håber det kan hjælpe dig lidt videre
Skriv et svar til: Optimering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
