Fysik
Varmeledning
23. februar 2007 af
viggojensens (Slettet)
En elektrisk pære afgiver energi med effekten 43w. Pæren er tændt i 40minutter.
Hvor meget energi afgiver pæren i dette tidsrum?
Jeg har svaret 1,0E5j.
Pæren er anbragt i en isolerende kasse. Jeg har en graf i bogen som viser temperaturen i kassen som funktion af tiden fra det øjeblik, hvor pæren tændes. Til at begynde med er der intet energitab til omgivelserne, og den tilførte energi bruges alene til opvarmning af systemets bestående af pære med fatning og luften i kassen.
Beregn varmekapaciteten af dette system?
Jeg har svaret 2866,67j/k (er lidt i tvivl om svaret er korrekt)
Energitabet til omgivelserne sker ved effekten P, bestemt ved:
P = (lambda) * (delta(T)) * (A/d)
Hvor A er det samlede overfladeareal af kassen, d tykkelsen af kassens sider, delta T forskellen mellem temperaturen inde i kassen og temperaturen uden for kassen, og lambda en stofkonstant.
Kassens overfladeareal er 0,535m^2, og den er lavet af 2,0cm tykke plader af et isolationsmateriale. Temperaturen uden for kassen er hele tiden 23,0C
Bestem værdien af lambda for isolationsmaterialet???????????
Hvor meget energi afgiver pæren i dette tidsrum?
Jeg har svaret 1,0E5j.
Pæren er anbragt i en isolerende kasse. Jeg har en graf i bogen som viser temperaturen i kassen som funktion af tiden fra det øjeblik, hvor pæren tændes. Til at begynde med er der intet energitab til omgivelserne, og den tilførte energi bruges alene til opvarmning af systemets bestående af pære med fatning og luften i kassen.
Beregn varmekapaciteten af dette system?
Jeg har svaret 2866,67j/k (er lidt i tvivl om svaret er korrekt)
Energitabet til omgivelserne sker ved effekten P, bestemt ved:
P = (lambda) * (delta(T)) * (A/d)
Hvor A er det samlede overfladeareal af kassen, d tykkelsen af kassens sider, delta T forskellen mellem temperaturen inde i kassen og temperaturen uden for kassen, og lambda en stofkonstant.
Kassens overfladeareal er 0,535m^2, og den er lavet af 2,0cm tykke plader af et isolationsmateriale. Temperaturen uden for kassen er hele tiden 23,0C
Bestem værdien af lambda for isolationsmaterialet???????????
Svar #2
23. februar 2007 af viggojensens (Slettet)
Hej..
til opgave 2 har jeg brugt en anden formel end du bruger:
Det skal lige siges at det delta T jeg bruger er temperaturene fra grafen starter til den stopper med at udviklse sig. dvs. fra 24 grader til 62.
dermed:
C=Q/Delta T => C=103200j / (62-24) = 2715,8 J/K.
Hvorfor er din formel korrekt?
til opgave 2 har jeg brugt en anden formel end du bruger:
Det skal lige siges at det delta T jeg bruger er temperaturene fra grafen starter til den stopper med at udviklse sig. dvs. fra 24 grader til 62.
dermed:
C=Q/Delta T => C=103200j / (62-24) = 2715,8 J/K.
Hvorfor er din formel korrekt?
Svar #3
23. februar 2007 af viggojensens (Slettet)
hmm.. har fået et nyt resultat når jeg bruger din formel.. men er ikke helt sikker på at jeg sætter de rigtige værdier ind?
C= 43 * 1800 / (62-24) = 33,95J/K
??
Har sat t til 1800 sek fordi grafen stiger til 30min er opnået, derefter stabiliseres den....??!
C= 43 * 1800 / (62-24) = 33,95J/K
??
Har sat t til 1800 sek fordi grafen stiger til 30min er opnået, derefter stabiliseres den....??!
Skriv et svar til: Varmeledning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
