Matematik

Spids vinkel?

23. februar 2007 af piter (Slettet)
I trekant ABC er a = 47, c = 150 og Vinkel c = 111 grader.

Gør UDEN beregninger rede for at vinkel A må være spids
Beregn vinkel A

Hvordan gør jeg rede for at den er spids?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2007 af *steffi* (Slettet)

Den samlede vinkelsum i en trekant er 180 grader og da Vinkel C er 111 grader og dermed en stump vinkel, er der under 90 grader tilbage til de to sidste vinkler og dermed må vinkel A være spids.

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2007 af mathon

der kan højst være én stump vinkel i en trekant - her vinkel C. Vinklerne A og B er dermed spidse!!!

Svar #3
23. februar 2007 af piter (Slettet)

Mange tak..

mathon hvordan kan du være så god til matematik? ;)

Svar #4
23. februar 2007 af piter (Slettet)

Men hvordan beregner jeg vinkel A ???

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. februar 2007 af rasmus_n (Slettet)

Kender du til trigonometri? Hvis du gør, så er det let at gøre med sinusrelationen:

a/sin(A) = c/sin(C)
47/sin(A) = 150/sin(111 grader)
Så skal du bare isolere A.

Svar #6
23. februar 2007 af piter (Slettet)

Hvordan gøres det?

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. februar 2007 af rasmus_n (Slettet)

Er dette en opgave i har fået i skolen? Der lyder lidt underligt at i får et problem som kræver trigonometri selvom i ikke har lært det. Afhængig af hvilken klasse du går i, kunne det så være muligt at i skulle måle den? Du ved ikke mere om trekanten vel?

For at løse det med trigonometri sætter vi C, c og a ind i sinusrelationen:
47/sin(A) = 150/sin(111 grader)
47 = 150/sin(111 grader) * sin(A) (ganger med sin(A))
sin(A) = 47*150 / sin(111grader) (dividerer med 150/sin(111 grader))

Så tager vi bare den inverse sinus funktion (arc sinus)
A = asin(47*150 / sin(111grader))
A = 17 grader

Brugbart svar (0)

Svar #8
23. februar 2007 af rasmus_n (Slettet)

Er dette en opgave i har fået i skolen? Der lyder lidt underligt at i får et problem som kræver trigonometri selvom i ikke har lært det. Afhængig af hvilken klasse du går i, kunne det så være muligt at i skulle måle den? Du ved ikke mere om trekanten vel?

For at løse det med trigonometri sætter vi C, c og a ind i sinusrelationen:
47/sin(A) = 150/sin(111 grader)
47 = 150/sin(111 grader) * sin(A) (ganger med sin(A))
sin(A) = 47*150 / sin(111grader) (dividerer med 150/sin(111 grader))

Så tager vi bare den inverse sinus funktion (arc sinus)
A = asin(47*150 / sin(111grader))
A = 17 grader

Skriv et svar til: Spids vinkel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.