Matematik

hej

25. februar 2007 af karlmarx (Slettet)
hvorfor bliver fx=1+2-x^(-4) differentieret = 4/x^5 ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2007 af ibibib (Slettet)

(x^n)'=nx^(n-1).
I din opgave er n=-4.

Svar #2
25. februar 2007 af karlmarx (Slettet)

så burde det da være -4x^-5 ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2007 af ibibib (Slettet)

Der står et minus foran så:
(-x^(-4))' = -(-4)x^-5 = 4x^-5 = 4/x^5

Skriv et svar til: hej

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.