Matematik

Vigtige funktioner..

23. marts 2004 af john vs. jon (Slettet)
hej..
har en opg. der driller lidt.!

Dm(f)=[-8,4], f(2)=-3, f(-3)=4

bestem en forskrift for f
angiv f(-1). Løs derefter ligningen f(x)=-1

håber der er nogle kloge hoved der kan hjælpe mig..

på forhånd tak..

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2004 af 404error (Slettet)

Har du ikke flere oplysninger? Med de angivne oplysninger er f ikke entydigt bestemt. Hvis ikke, så lad f være på formen

f(x)=ax+b

i det angivne interval og bestem konstanterne a og b ved at løse ligningssystemet

f(2)=-3 og f(-3)=4

mht. konstanterne a og b.

Svar #2
23. marts 2004 af john vs. jon (Slettet)

til #1

hej..
joo hele opg. lyder sådan:

tegn grafen for den lineære funktion f, for hilken

Dm(f)=[-8,4], f(2)=-3, f(-3)=4

bestem en forskrift for f
angiv f(-1). Løs derefter ligningen f(x)=-1


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

så er det som beskrevet ovenfor. ax+b er en lineær funktion.

Svar #4
25. marts 2004 af john vs. jon (Slettet)

ville være meget glad hvis en kunne gi mig et ex..

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. marts 2004 af erdos (Slettet)

Ok...

a bestemmes ved formlen:

a = delta(y)/delta(x)

dvs. a = (-3-4)/(2--3) = -1,4

b bestemmes ved indsættelse:

-3 = 2 * -1,4 + b <=> b = -3 - (-2,8) = -0,2

dvs. f(x) = -1,4x - 0,2

f(-1) bestemmes ved at sætte x = -1 i din forskrift. f(x) = -1 bestemmes ved at sætte -1,4x - 0,2 = -1.

Skriv et svar til: Vigtige funktioner..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.