Matematik
Ligning for plan...,,
25. februar 2007 af
ASLAK (Slettet)
opgaven lyder sådan:
I et koordinatsystem i rummet er givet 3 punkter:
A(0,0,1) , B(1,-1,2) og C(0,4,0)
a)Bestem en ligning for den plan, der indeholder trekant ABC.
Mit forslag:
Da det er vektor i rummet kan man for to vektorer a=(a1,a2,a3) og b=(b1,b2,b3) beregne en fælles normalvektor ved hjælp af deres krydsprodukt.Derefter sætter jeg det ind i følgende formel med enten A,B,C koordinater:
a(x-x0)+b(y-y0)+c(z-z0)=0
kan det passe????
I et koordinatsystem i rummet er givet 3 punkter:
A(0,0,1) , B(1,-1,2) og C(0,4,0)
a)Bestem en ligning for den plan, der indeholder trekant ABC.
Mit forslag:
Da det er vektor i rummet kan man for to vektorer a=(a1,a2,a3) og b=(b1,b2,b3) beregne en fælles normalvektor ved hjælp af deres krydsprodukt.Derefter sætter jeg det ind i følgende formel med enten A,B,C koordinater:
a(x-x0)+b(y-y0)+c(z-z0)=0
kan det passe????
Svar #2
25. februar 2007 af The nørd (Slettet)
jep!! det passer!! vektor AB og AC og så krydsprodukt!! og så har du det hele
Skriv et svar til: Ligning for plan...,,
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
