Matematik
isolering af t, :(
26. februar 2007 af
lalait (Slettet)
jeg har prøvet og prøvet og kan simpelthen ikke få det til at passe.. Epsilon og de andre, vil i ikk lige være sød kigge på den, her er ligningen :
63000 = 66750/(1 + 44.2869977·ê^(- 4.0644·10^(-6)·66750·t))
-------
66750/6300=1 + 44.2869977·ê^(- 4.0644·10^(-6)·66750·t)
------
0,595 = 44.2869977·ê^(- 4.0644·10^(-6)·66750·t)
-------
ln(0,595) = ln(44.2869977·ê^(- 4.0644·10^(-6)·66750·t))
-------
ln(0,595) = 44.2869977·(- 4.0644·10^(-6)·66750·t)
herfra går jeg bare i stå.. je gahr regnet videre men kommer til at ende med minus tal. Svaret skal være omrking 24,37 som jeg slet ikk kan ramme...
63000 = 66750/(1 + 44.2869977·ê^(- 4.0644·10^(-6)·66750·t))
-------
66750/6300=1 + 44.2869977·ê^(- 4.0644·10^(-6)·66750·t)
------
0,595 = 44.2869977·ê^(- 4.0644·10^(-6)·66750·t)
-------
ln(0,595) = ln(44.2869977·ê^(- 4.0644·10^(-6)·66750·t))
-------
ln(0,595) = 44.2869977·(- 4.0644·10^(-6)·66750·t)
herfra går jeg bare i stå.. je gahr regnet videre men kommer til at ende med minus tal. Svaret skal være omrking 24,37 som jeg slet ikk kan ramme...
Svar #1
26. februar 2007 af eightx2 (Slettet)
Det er din sidste udregning der er gal.
Der gælder ikke, at ln(ab)=a*ln(b) !
Der gælder derimod, at ln(ab)=ln(a)+ln(b).
Der gælder ikke, at ln(ab)=a*ln(b) !
Der gælder derimod, at ln(ab)=ln(a)+ln(b).
Svar #2
26. februar 2007 af lalait (Slettet)
hmmm, synes ikk jeg får det rigtige resultat alligevel, jeg prøver lige:
ln(0,595) = ln(44.2869977·ln(ê^(- 4.0644·10^(-6)·66750·t))
-----------------
ln(0,595) = ln(44.2869977)·(- 4.0644·10^(-6)·66750·t))
-----------------
ln(0,595) - ln(44.2869977) = - 4.0644·10^(-6)·66750·t))
-----------------
-4,3098 = - 4.0644·10^(-6)·66750·t))
1060377,916 = 66750·t
t=15,886 !!!
kan igen ikke få det til at passe... hmmm..... hvad gør jeg nu gal eightx2 og de andre ???
ln(0,595) = ln(44.2869977·ln(ê^(- 4.0644·10^(-6)·66750·t))
-----------------
ln(0,595) = ln(44.2869977)·(- 4.0644·10^(-6)·66750·t))
-----------------
ln(0,595) - ln(44.2869977) = - 4.0644·10^(-6)·66750·t))
-----------------
-4,3098 = - 4.0644·10^(-6)·66750·t))
1060377,916 = 66750·t
t=15,886 !!!
kan igen ikke få det til at passe... hmmm..... hvad gør jeg nu gal eightx2 og de andre ???
Svar #4
26. februar 2007 af eightx2 (Slettet)
Du kan ikke trække ln(44.28....) fra, når der står gange! Dividér.
Skriv et svar til: isolering af t, :(
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
