Matematik
Please hjælp
27. februar 2007 af
Amaana (Slettet)
Hej.
Jeg vil gerne have hjælp med denne opgave.
Rogn fra en bestemt slags fisk lægges i en saltlage for at øge holdbarheden. Når rognen har ligget t timer i saltlagen, er saltkoncentrationen i rognen f(t), målt i gram salt pr. kg rogn, bestemt ved
f(t)= 2,7*(1-e^-0,02*t)
1.Bestem salt koncentrationen i rognen, når den har ligget 24 timer i saltlagen.
2.Til hvilket tidspunkt er saltkoncentrationen i rognen nået op på 2,0 gram salt pr. kg rogn?
3.Bestem den hastighed, hvormed saltkoncentrationen i rognen vokser til tidspunktet t = 24.
4.Hvilken betydning har tallet 2,7 for saltkoncentrationen i rognen?
Den første spml. har jeg fået til: f(t) = 2,7 * (1-e^-0,02*24) = 1,02928.
2. spml. Jeg skal isolere t, men hvordan? Er det rigtigt sådan: f(2,0) = 2,7*(1-e^-0,02*t) <=> t = f(2,0)/ 2,7*(1-e^-0,02) = 37,4086 timer
3. spml jeg ved ikke hvordan jeg kan bestemme hastigheden – please hjælp! Også med spml. 4
På forhånden tak
Jeg vil gerne have hjælp med denne opgave.
Rogn fra en bestemt slags fisk lægges i en saltlage for at øge holdbarheden. Når rognen har ligget t timer i saltlagen, er saltkoncentrationen i rognen f(t), målt i gram salt pr. kg rogn, bestemt ved
f(t)= 2,7*(1-e^-0,02*t)
1.Bestem salt koncentrationen i rognen, når den har ligget 24 timer i saltlagen.
2.Til hvilket tidspunkt er saltkoncentrationen i rognen nået op på 2,0 gram salt pr. kg rogn?
3.Bestem den hastighed, hvormed saltkoncentrationen i rognen vokser til tidspunktet t = 24.
4.Hvilken betydning har tallet 2,7 for saltkoncentrationen i rognen?
Den første spml. har jeg fået til: f(t) = 2,7 * (1-e^-0,02*24) = 1,02928.
2. spml. Jeg skal isolere t, men hvordan? Er det rigtigt sådan: f(2,0) = 2,7*(1-e^-0,02*t) <=> t = f(2,0)/ 2,7*(1-e^-0,02) = 37,4086 timer
3. spml jeg ved ikke hvordan jeg kan bestemme hastigheden – please hjælp! Også med spml. 4
På forhånden tak
Svar #1
27. februar 2007 af ibibib (Slettet)
1. Det er korrekt.
2. Du skal løse ligningen
2,0 = 2,7*(1-e^-0,02*t).
Du får brug for logatitmer (eller du skal benytte CAS). Løsningen er 67,5 timer.
3. Bestem først f'(t) og derefter f'(24). Svaret er f'(24) = 0,0334.
4. 2,7 er den øvre grænse for saltkoncenttrationen. (Tegn grafen og tegn den vandrette linje y=2,7).
2. Du skal løse ligningen
2,0 = 2,7*(1-e^-0,02*t).
Du får brug for logatitmer (eller du skal benytte CAS). Løsningen er 67,5 timer.
3. Bestem først f'(t) og derefter f'(24). Svaret er f'(24) = 0,0334.
4. 2,7 er den øvre grænse for saltkoncenttrationen. (Tegn grafen og tegn den vandrette linje y=2,7).
Skriv et svar til: Please hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
