Matematik
tangent til graf
28. februar 2007 af
tralalalala (Slettet)
Hej, jeg skal bestemme en ligning for en tangent i punktet P(1,f(1)) til følgende graf,
f(x) = x^1,5
hvordan bærer jeg mig ad, når jeg skal sætte det ind i tangentens ligning y=f(x0)+f'(x0)(x-x0), for det er vel det jeg skal ik? og hvad er her x0 og f'(x0)??
mange tak på forhånd :)
f(x) = x^1,5
hvordan bærer jeg mig ad, når jeg skal sætte det ind i tangentens ligning y=f(x0)+f'(x0)(x-x0), for det er vel det jeg skal ik? og hvad er her x0 og f'(x0)??
mange tak på forhånd :)
Svar #1
28. februar 2007 af tralalalala (Slettet)
plus, hvordan forstås punktet (1,f(1)) - er det bare (1;1) eller hvad?
Svar #2
28. februar 2007 af Sentinox (Slettet)
Du skal altså bestemme tangenten i punktet P(1,f(1)) = (1,1^1,5) = (1,1)
Som du så rigtig fortæller er tangenten givet ved formlen:
y=f(x0) + f'(x0)*(x-x0)
I dette tilfælde haves x0=1, du skal altså indsætte x0=1 i det før nævnte formel, husk at du lige skal differentiere f(x), før du indsætter x0=1.
//Sentinox
Som du så rigtig fortæller er tangenten givet ved formlen:
y=f(x0) + f'(x0)*(x-x0)
I dette tilfælde haves x0=1, du skal altså indsætte x0=1 i det før nævnte formel, husk at du lige skal differentiere f(x), før du indsætter x0=1.
//Sentinox
Svar #3
28. februar 2007 af tralalalala (Slettet)
tak, men ikke for at være dum: hvordan finder du at x0=1 og hvordan differentieres x^1,5?
og..hvor kommer 1,1 fra idet du finder frem til punktet (1,1)? for 1,1^1,5 giver jo ikke 1,1. altså jeg forstår det nok bare ikke
og..hvor kommer 1,1 fra idet du finder frem til punktet (1,1)? for 1,1^1,5 giver jo ikke 1,1. altså jeg forstår det nok bare ikke
Skriv et svar til: tangent til graf
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
