Fysik

K-værdi

23. marts 2004 af sontas (Slettet)
Jeg har tykkelsen af de 6 flader i kassen, det indre flade areal af kassen og energiafgivelse fra en pære til opvarmning af kassen oplyst. Hvilke formler skal jeg bruge for at finde k-værdien for materialet? Jeg kan ikke finde information i vores bog om det :(

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2004 af iB (Slettet)

Varmetab = U * A * delta T
[W = W/(m^2*K) * m^2 * K]

Jeg gætter på, at du kan sætte varmetabet til energien fra pæren. A er arealet (det samlede areal) og delta T er temperaturforskellen mellem indenfor og udenfor. K-værdi har faktisk ændret navn til U-værdi (hvorfor aner jeg ikke), og det en den jeg her mener med U.

Hvis du sætter ind og rokere lidt rundt, skulle du nok kunne få en værdi.

Svar #2
24. marts 2004 af sontas (Slettet)

Jeg er ikke helt sikker på, at man kan bruge denne formel..men jeg tror det er den, som jeg skal bruge :

p = lamda/d*A*deltaT...selvom d og k ikke står defineret her i bogen, vil jeg tro d = samlede tykkelse for siderne og A = samlede indre fladeareal, lamda kaldes varmeledninskoefficienten og u-værdien er defineret som lamda/d

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2004 af iB (Slettet)

Det er da dejligt, at vi er enige, for det er da vist stort set den samme formel vi har givet.
U-værdi = K-værdi = lamda/diameter(tykkelse). Med p = varmetab, har vi jo akurat samme formel. Så længe du bare skal finde U-værdien, så er tykkelsen på materialet underordnet (den ligger implicit i værdien)

Mht U eller K, så vil jeg sige, at du skulle tage og benævne den som U. Dansk Standard skifte til U allerede tilbage i 1977, så det er da bare på tide, at din fysiklære lære sig de nye termer :-)

Svar #4
24. marts 2004 af sontas (Slettet)

haha det skal min fysiklærer have at vide ;).

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. marts 2004 af iB (Slettet)

hehe, ja ta´ og gør det! Jeg tog lige og dobbelttjekkede det, og både dansk og norsk litteratur har skiftet fra k til U for ca 25 år siden

Skriv et svar til: K-værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.