Matematik
Hjælp! Haster
28. februar 2007 af
Amaana (Slettet)
Hej. Hjælp den er lidt svært.
Parablen p er graf for funktionen f givet ved f(x)= -0,25x^2+2x-1.
a)Bestem en ligning for tangenten t til p i punktet R(5,f(5)).
På forhånden tak
Parablen p er graf for funktionen f givet ved f(x)= -0,25x^2+2x-1.
a)Bestem en ligning for tangenten t til p i punktet R(5,f(5)).
På forhånden tak
Svar #2
01. marts 2007 af gahle (Slettet)
tangenten til p i punktet r? Det lyder mærkeligt.. hm.. nå men find hældningen til punktet R:
f'(x)=2ax+b
f'(5)=2*-0,25+2=2-0,5=1,5
dernæst skal du beregne f(5):
-0,25*(5^2)+(2*5)-1=(-25/4)+10-1=9-(25/4)=11/4
b beregnes:
-f'(5)*11/4=b
indsæt værdierne og du har en ligning.
f'(x)=2ax+b
f'(5)=2*-0,25+2=2-0,5=1,5
dernæst skal du beregne f(5):
-0,25*(5^2)+(2*5)-1=(-25/4)+10-1=9-(25/4)=11/4
b beregnes:
-f'(5)*11/4=b
indsæt værdierne og du har en ligning.
Skriv et svar til: Hjælp! Haster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
