Matematik

Sadsynlighedsregning

01. marts 2007 af hackerjohn (Slettet)
Hej!

Jeg sidder her med et matematik eksamenssæt for Mat-A dec. 2002 og jeg har et problem i opgave 5, hvor jeg skal beregne to sandsynligheder:

"Af artiklen fremgår yderligere, at 17,9% af de adspurgte danskere har købt ind på nettet. I det følgende antages, at sandsynligheden for, at en tilfældelig valgt dansker har købt ind på nettet, er 18%.

Bestem sandsynligheden for, at der i en gruppe på 10 forskellige valgte danskere ikke er nogen, der har købt på nettet.

Bestem ud af en gruppe på 10 tilfældige valgte danskere det mest sandsynlige antal, der har købt ind på nettet."

Er der nogen der kan hjælpe mig i gang, gerne en grundig forklaring for jeg er pt helt blank!

På forhånd mange tak for din/jeres tid.

Sune

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2007 af ibibib (Slettet)

Lad X være antallet der har købt på nettet ud af 10 tilfældige valgte danskere.
X er binomialt-fordelt med antalsparameter n=10 og sandsynlighedsparameter p=0,18.

a) 1 - P(X=0) = 1 - 0,82^10 = 0,8626

b) n·p = 10·0,18 = 1,8. Det mest sandsynlige antal er derfor enten 1 eller 2.
Beregn P(X=1) og P(X=2) og afgør hvilken der er størst.

Svar #2
01. marts 2007 af hackerjohn (Slettet)

hvis man skriver det som binomcdf ikke? hvorn skal den så sætte op?

Svar #3
01. marts 2007 af hackerjohn (Slettet)

der fik jeg den :-D binomcdf(10;0,18;0) :) Jeg takker for hjælpen!

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. marts 2007 af ibibib (Slettet)

Det gør man ikke, det er bare en grafreegner-betegnelse.

For at udregne P(X=1) på grafregnerern skal du indtaste binompdf(10,0.18,1), Svaret er 0,3017.

Svar #5
01. marts 2007 af hackerjohn (Slettet)

jo vi gør.. det har vi lært, da funktionen findes på lommeregneren :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#5:
Så synes jeg du skal sige til din lærer, at han/hun er en klaphat, for det er altså ikke sådan man skriver det op, hvilket ibibib jo også påpeger i #4!

Svar #7
01. marts 2007 af hackerjohn (Slettet)

nå nå slap dog af, vi må jo gerne, når man skriver op, at man bruger lommerregnerens funktion, husk du skal argumentere det, ikk? og det er jo det jeg ville gøre.. Og nej jeg tror ikke at han er en klaphat!

Skriv et svar til: Sadsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.