Matematik
Hjælp...
24. marts 2004 af
Felix (Slettet)
For hvilke værdier af a bliver produktet af rødderne i ligningen (a^2-1)x^2-2ax+1=0
Svar #1
24. marts 2004 af iB (Slettet)
Produktet af rødderne!???
Forklar opgave lidt bedre, og giv dit eget forslag...
Forklar opgave lidt bedre, og giv dit eget forslag...
Svar #2
24. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)
hvis produktet af rødderne skal give nul må den ene af rødderne være 0. Dvs du skal undersøge for hvilke værdier af a opskrevet i andengradsligningen x=0.
Men... Jeg tror måske du mener summen af rødderne. Altså at alfa+beta=0. Hvis dette er tilfældet kan man ved at opskrive værdierne i andengradsligningen (vha lidt omskrivning) finde at (a+1)(a-1)=0 og at rødderne derfor er -1 og 1. Prøv at opskrive andengradsligningen og find rødderne udtrykt ved a.
Men... Jeg tror måske du mener summen af rødderne. Altså at alfa+beta=0. Hvis dette er tilfældet kan man ved at opskrive værdierne i andengradsligningen (vha lidt omskrivning) finde at (a+1)(a-1)=0 og at rødderne derfor er -1 og 1. Prøv at opskrive andengradsligningen og find rødderne udtrykt ved a.
Skriv et svar til: Hjælp...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
