Fysik
raketligning
24. marts 2004 af
Nades (Slettet)
Jeg sidder med en fysikrapport hvor jeg skal fyre en flaske der er en tredjedel fyldt med vand op i luften.
men mine resultater de er ikke brugbare jeg ville bare høre om der var nogle andre der havde lavet sådan et forsøg!
men mine resultater de er ikke brugbare jeg ville bare høre om der var nogle andre der havde lavet sådan et forsøg!
Svar #1
24. marts 2004 af hippo (Slettet)
Jeg har dette forslag:
I startsituationen til tiden t=0 har raketten hastigheden v0 og massen m0.
Når "motoren" slukkes til tiden t er rakettens masse ms. Den ydre kraft er her tyngdekraften
F=mg.
Ligningen er da
m*(dv/dt)=-u*(-dm/dt)+mg
dv=u(dm/m)+gdt
vs=v0+uln(m0/ms)-gts
da der regnes positivt opad, dvs, u og g peger nedad.
Eksempel med Ariane raket:
v0=0m/s
u=2700 m/s udstrømningshastighed ved dyserne
m0=209,9 tons og ms=63,5 ton.
Brændtiden ts=148 sek.
Sluthastigheden er da
vs=0m/s+2700m/s*ln(209,9/63,5)-9,81m/s^2 *148s
vs=1776,2 m/s.
Håber det kan hjælpe dig fremad.
I startsituationen til tiden t=0 har raketten hastigheden v0 og massen m0.
Når "motoren" slukkes til tiden t er rakettens masse ms. Den ydre kraft er her tyngdekraften
F=mg.
Ligningen er da
m*(dv/dt)=-u*(-dm/dt)+mg
dv=u(dm/m)+gdt
vs=v0+uln(m0/ms)-gts
da der regnes positivt opad, dvs, u og g peger nedad.
Eksempel med Ariane raket:
v0=0m/s
u=2700 m/s udstrømningshastighed ved dyserne
m0=209,9 tons og ms=63,5 ton.
Brændtiden ts=148 sek.
Sluthastigheden er da
vs=0m/s+2700m/s*ln(209,9/63,5)-9,81m/s^2 *148s
vs=1776,2 m/s.
Håber det kan hjælpe dig fremad.
Svar #2
25. marts 2004 af Nades (Slettet)
Jeg takker for det positive indlæg og jeg kan godt bruge det :D
Men hvis der er nogen der har prøvet at lave et forsøg med en raket hvor man har fyldt en flaske 1/3 med vand og så sendt den i vejret hvorefter man har målt noget som højden og massen og nogle krafter
Men hvis der er nogen der har prøvet at lave et forsøg med en raket hvor man har fyldt en flaske 1/3 med vand og så sendt den i vejret hvorefter man har målt noget som højden og massen og nogle krafter
Skriv et svar til: raketligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
