Matematik
Faktorisering
03. marts 2007 af
Chick (Slettet)
Hej
Jeg forstår ikke helt "reglerne" ok faktorisering.
Jeg skal faktorisere:
x^3+13x^2+55x+75 <=>
(x+3)(x^2+10x+25)<=>
Hvordan kommer jeg videre?
Jeg forstår ikke hvordan jeg får 13x^2 og 10x med?
Jeg forstår ikke helt "reglerne" ok faktorisering.
Jeg skal faktorisere:
x^3+13x^2+55x+75 <=>
(x+3)(x^2+10x+25)<=>
Hvordan kommer jeg videre?
Jeg forstår ikke hvordan jeg får 13x^2 og 10x med?
Svar #1
03. marts 2007 af sigmund (Slettet)
Ved at løse andengradsligningen x²+10x+25=0 kan du faktorisere andengradspolynomiet, idet det kan skrives (x-r1)*(x-r2), hvor r1 og r2 er de to rødder.
Svar #2
03. marts 2007 af Chick (Slettet)
#1 Jamen skal der ikke være 3 parenteser for at få x^3??
Hvis jeg skal følge din anvisning kommer faktoriseringen til at se sådan her ud:
(x-(-3))*(x-(-5))
Hvis jeg skal følge din anvisning kommer faktoriseringen til at se sådan her ud:
(x-(-3))*(x-(-5))
Svar #3
06. marts 2007 af sigmund (Slettet)
#2,
Der skulle kun være én rod i x²+10x+25, nemlig -5. Denne er dobbeltrod. Således kan andengradspolynomiet faktoriseres som (x+5)(x+5)=(x+5)². Tredjegradspolynomiet kan således faktoriseres som (x+3)(x+5)².
Er du nu med?
Der skulle kun være én rod i x²+10x+25, nemlig -5. Denne er dobbeltrod. Således kan andengradspolynomiet faktoriseres som (x+5)(x+5)=(x+5)². Tredjegradspolynomiet kan således faktoriseres som (x+3)(x+5)².
Er du nu med?
Skriv et svar til: Faktorisering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
