Matematik
Bestem tallene a og b
03. marts 2007 af
blomst89 (Slettet)
Om en funktion f af typen f(x)=b*x^a oplyses det at
f(1)=5 og f(2x)=8*f(x)
Bestem tallene a og b
Opgaven skal løses uden lommeregner.
Jeg kan slet ikke komme igang med opgaven håber nogen kan hjælpe.
f(1)=5 og f(2x)=8*f(x)
Bestem tallene a og b
Opgaven skal løses uden lommeregner.
Jeg kan slet ikke komme igang med opgaven håber nogen kan hjælpe.
Svar #1
03. marts 2007 af Sentinox (Slettet)
Ud fra de givne oplysninger kan du altså opstille to ligninger med to ubekendte:
f(1) = 5 <=> b*1^a = 5 (ligning 1)
f(2*x) = 8*f(x) <=> b*(2*x)^a = 8*b*x^a (ligning 2)
HINT: Ligning 1 giver direkte b, da 1^a = 1, prøv nu selv herfra!
//Sentinox
f(1) = 5 <=> b*1^a = 5 (ligning 1)
f(2*x) = 8*f(x) <=> b*(2*x)^a = 8*b*x^a (ligning 2)
HINT: Ligning 1 giver direkte b, da 1^a = 1, prøv nu selv herfra!
//Sentinox
Skriv et svar til: Bestem tallene a og b
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
