Matematik
Parameterframstilling....
03. marts 2007 af
ASLAK (Slettet)
opgaven lyder sådan:
I et koordinatsystem i rummet er en plan A givet ved ligningen:
2x-5y+3z=4
og en plan B har parameterfrenstillingen:
(x,y,z)=(1,2,3)+t(1,2,1)+s(1,0,1)
planerne A og B skærer hinanden i en linje l.
a)Bestem en parameterfremstilling for l:
mit forslag:
x=1+t+s
y=2+2t
z=3+t+s
det sætter jeg så ind i plan A:
2(1+t+s)-5(2+2t)+3(3+t+s)=4
1-5t+5s=4
5s=3+5t
s=(3/5)+t
men så ved jeg ikke hvordan jeg kommer videre...
I et koordinatsystem i rummet er en plan A givet ved ligningen:
2x-5y+3z=4
og en plan B har parameterfrenstillingen:
(x,y,z)=(1,2,3)+t(1,2,1)+s(1,0,1)
planerne A og B skærer hinanden i en linje l.
a)Bestem en parameterfremstilling for l:
mit forslag:
x=1+t+s
y=2+2t
z=3+t+s
det sætter jeg så ind i plan A:
2(1+t+s)-5(2+2t)+3(3+t+s)=4
1-5t+5s=4
5s=3+5t
s=(3/5)+t
men så ved jeg ikke hvordan jeg kommer videre...
Svar #1
03. marts 2007 af sigmund (Slettet)
Se http://www.matlex.dk/3d.html > Linier i rummet > Skæring mellem 2 planer.
Måske skal du finde ligningen for planet B først. Som normalvektor benyttes krydsproduktet mellem de to retningsvektorer, og et punkt i planet er givet.
Måske skal du finde ligningen for planet B først. Som normalvektor benyttes krydsproduktet mellem de to retningsvektorer, og et punkt i planet er givet.
Skriv et svar til: Parameterframstilling....
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
