Matematik
isolering
04. marts 2007 af
Jelly (Slettet)
Hvordan isoler jeg Sm på denne ligning (Van't Hoffs ligning):
ln(K) = (Hm/R) * (1/T) - (Sm/R)
Mit Bud:
(Hm/R) * (1/T) / ln(K) = (Sm/R)
<=>
R *(Hm/R) * (1/T) / ln(K) = Sm
Er det korrekt?
Min TI89 lommeregner siger nemlig
sm= (ln(k)*r*t + hm)/(t)
Hvad gør jeg galt?
ln(K) = (Hm/R) * (1/T) - (Sm/R)
Mit Bud:
(Hm/R) * (1/T) / ln(K) = (Sm/R)
<=>
R *(Hm/R) * (1/T) / ln(K) = Sm
Er det korrekt?
Min TI89 lommeregner siger nemlig
sm= (ln(k)*r*t + hm)/(t)
Hvad gør jeg galt?
Svar #1
04. marts 2007 af Jelly (Slettet)
hov glemte at der skal minus for Hm/R...dvs. ligningen skal se sådan ud:
ln(K) = -(Hm/R) * (1/T) + (Sm/R)
ln(K) = -(Hm/R) * (1/T) + (Sm/R)
Svar #2
04. marts 2007 af Jelly (Slettet)
problemet er at isolere Sm fra #1.
Kan nemlig ikke få det til sm= (ln(k)*r*t + hm)/(t)
som min lommeregner får.?
Håber på hjælp.
På forhånd tak!
Kan nemlig ikke få det til sm= (ln(k)*r*t + hm)/(t)
som min lommeregner får.?
Håber på hjælp.
På forhånd tak!
Skriv et svar til: isolering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
