Matematik
ASYMPTOTER!?
05. marts 2007 af
suzan88 (Slettet)
fa(x)=½x-3+(1/x-a) (hvor x ikke lig a)
Hvordan finder jeg asymptoterne for f2??? (eller asymptoter i det hele taget - ved slet ikke hvordan man finder dem til en graf?!!)
Hvordan finder jeg asymptoterne for f2??? (eller asymptoter i det hele taget - ved slet ikke hvordan man finder dem til en graf?!!)
Svar #1
05. marts 2007 af Madsst (Slettet)
Funktionen har asymptoter når x går mod a, fordi at nævneren i brøken så går mod 0. Når x går mod 0 fra venstre går funktionen mod minus uendeligt og når x går mod 0 fra højre går funktionen mod uendeligt. Samtidig har funktionen også asymptoten f(x)=1/2x når x går mod både uendelig og minus uendelig.
Svar #2
05. marts 2007 af suzan88 (Slettet)
hmm - men hvad så når a=2?
hjælp - jeg forstår virkelig ikke asymptoter, og hvordan man bestemmer dem..:(
hjælp - jeg forstår virkelig ikke asymptoter, og hvordan man bestemmer dem..:(
Skriv et svar til: ASYMPTOTER!?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
