Matematik

Hældningskoef og skæringspunkt!

05. marts 2007 af Gold-digga (Slettet)
Hvordan finder jeg ud af hvad skæringspunktet og hældningskoefficienten med y- aksen er for denne rette linie:

2y-14x=-3

Hjælp,tak?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2007 af Cristiano (Slettet)

y = 7x - 1.5

Hældningskoefficient = 7
Skæring med y-aksen = -1.5

Svar #2
05. marts 2007 af Gold-digga (Slettet)

´df

Svar #3
05. marts 2007 af Gold-digga (Slettet)

Hov! Tak. Hvis jeg nu skal finde skæringen med x-aksen, hvad gør jeg så?

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. marts 2007 af Cristiano (Slettet)

Så sætter du funktionsværdien = 0, da y er 0 ved skæring en med x:

0 = 7x-1.5

Du skal så læse x i den ligning

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. marts 2007 af Cristiano (Slettet)

* skæring en = skæringen
*læse = løse

Svar #6
05. marts 2007 af Gold-digga (Slettet)

Nå for søren , men tak!

Hvad gør man så med sådan en fætter her:
2y-14x=-3 ?

Altså der skal bestemmes det samme hos i #0 ..


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. marts 2007 af Kidd (Slettet)

Det samme, gå ind og isolér y, og derefter kan du læse både skæringer i y aksen og hældningen..

Ville gerne løse den for dig, men skriver danish stil..
Good luck =)

Brugbart svar (0)

Svar #8
06. marts 2007 af mathon

alment:

y = ax+b, hvor a er hældningskoefficient

skæring med y-aksen
dvs x=0

y = a*0+b = b - skæringspunkt (0,b)

skæring med x-aksen
dvs y=0

0 = ax+b
x = -b/a - skæringspunkt ( -b/a,0)

Skriv et svar til: Hældningskoef og skæringspunkt!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.