Matematik

Cirklens ligning

05. marts 2007 af Hannibal den store (Slettet)
Kan det passe at cirklens ligning er

(x-8)^2 + (y-1)^2 = 2,82

Omskrevet fra det orginale

x^2 - 16x + y^2 - 2y = -56

??

tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2007 af janandersen (Slettet)

højresiden skal være -56+8^2+1^2=9, hvordan kom du frem til 2,82

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2007 af mathon

x^2 - 16x + y^2 - 2y = -56

(x-8)^2-8^2+(y-1)^2-1^2 = -56

(x-8)^2-64+(y-1)^2-1 = -56

(x-8)^2 + (y-1)^2-65 = -56

(x-8)^2 + (y-1)^2 = -56+65

(x-8)^2 + (y-1)^2 = 9

(x-8)^2 + (y-1)^2 = 3^2

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2007 af mathon

a^2-2ab = (a-b)^2-b^2

Skriv et svar til: Cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.