Matematik
Integralregning
06. marts 2007 af
rexden1
Hejsa, jeg har problemer med denne her opgave !
Hvis ved beregning at :
int fra 4 - 25 (x/sqrt(x))dx = 78
Jeg har gjort følgende:
jeg har omskrevet til følgende;
int(x^-0,5 * x) dx = 78
Herved bruger jeg partiel integration:
f(x) = x^-0,5 f´(x)= -0,5x^1,5
g(x) = x G(x) = 1
int(f(x)g(x))=f(x)G(x) - int(f´(x)G(x))
=x^-0,5 * x - int(-0,5x^1,5*1)
=x^0,5 + 0,5 int(x^1,5)
=x^0,5 + 0,5 * (1/2.5)x^2.5
=x^0,5 + (1/5)x^2.5
F(25)-G(4)
[x^0,5 + (1/5)x^2.5] fra 4 - 25
25^0,5 + (1/5)25^2.5 - (4^0,5 + (1/5)4^2.5)
= 621.60
Hvad pokker gør jeg forkert ?
Hvis ved beregning at :
int fra 4 - 25 (x/sqrt(x))dx = 78
Jeg har gjort følgende:
jeg har omskrevet til følgende;
int(x^-0,5 * x) dx = 78
Herved bruger jeg partiel integration:
f(x) = x^-0,5 f´(x)= -0,5x^1,5
g(x) = x G(x) = 1
int(f(x)g(x))=f(x)G(x) - int(f´(x)G(x))
=x^-0,5 * x - int(-0,5x^1,5*1)
=x^0,5 + 0,5 int(x^1,5)
=x^0,5 + 0,5 * (1/2.5)x^2.5
=x^0,5 + (1/5)x^2.5
F(25)-G(4)
[x^0,5 + (1/5)x^2.5] fra 4 - 25
25^0,5 + (1/5)25^2.5 - (4^0,5 + (1/5)4^2.5)
= 621.60
Hvad pokker gør jeg forkert ?
Svar #1
06. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Der gælder jo, at

og så er det bare at indsætte. Det er _alt_ for besværligt det du har gang i.
Det hedder ``vis'', ikke ``hvis'' ;-)
Der gælder jo, at
og så er det bare at indsætte. Det er _alt_ for besværligt det du har gang i.
Det hedder ``vis'', ikke ``hvis'' ;-)
Skriv et svar til: Integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
