Matematik
fejl vr. log
06. marts 2007 af
Sannaen (Slettet)
Hejsa.. Jeg har søgt noget hjælp herinde på de følgende opgaver og har så ugen og igen forsøgt mig på ny.. meeen er blevet lidt forvirret over nogle forskellige besvarelser.. så har nogle opgaver, jeg ikke rigtig kan finde den rigtige fremgangsmåde til. Håber på , at I kan hjælpe mig lidt.. Nogle af opgaverne er jeg 90% sikker på, at der er noget i vejen med.. Men eftersom det er fremgangsmåden jeg tvivler på, har jeg bare indsat dem alle, så hvis I skulle opdage flere, hvor jeg bliver forvirret, ville det hjælpe en del (: På forhånd tak !!
1
a) log(107000) = 5.03
b) In(0.0371) = -3.29
c) log(0.1) = -1
d) In(150) = 5.01
2
a) log7(20) = 1.54
b) log16(100) = 1.66
c) log2(60) = 5.91
d) log8(150) = 2.41
e) log6(4) = 0.77
3) Simplify
a) log 7 + log t => log (7*t)
b) log t – log x => log (t/x)
c1) log x + 2log y => log (x* 2y) eller
c2) log x + 2log y => log( x * y^2)
d1) 3log t + 4log r => log (3t * 4r) eller
d2) 3log t + 4log r => log (t^3 * r^4)
e1) ½log 9v^4 – 3log 1 => log ((½9v^4)/(3*1)) Her er evt noget galt ?! eller
e2) ½log 9v^4 – 3log 1 => log(3•v²).
f) log (a+b) + log (a-b) => log ((a+b)*(a-b))
g1) 2/3log x + 1/3log xy^3 => log (2/3x*1/3xy^3) Her er evt noget galt ?!
g2) 2/3log x + 1/3log xy^3 => log (x*1^2 / xy^9)
4) Løs følgende og få fire decimaler
a) log7x = 2.9
solve(log(7 * x) – 2.9,x,5 = 113.4755
b) ln2x = 1.5
solve(ln(2 * x) – 1.5,x,5 = 2.2408
c) lnx + ln2x = 3.6
solve(ln(x) + ln(2 * x) – 3.6,x,5 = 4.2777
d) ln (x^2/2) – lnx = 0.7
solve(ln(x ^ 2 / 2) – ln(x) – 0.7,x,5 = 4.0275
e) log(4t-3) =0.9
solve(log(4t – 3) – 0.9,x,5 = 2.7358
f) log3t + 3logt = 2
solve(log(3t) + 3*log (t) -2,x,5 = 2.4028
g) 2ln (2/x) - ½lnx = -1
solve(2 * ln(x) - ½ * ln(x) - -1,x, 5 = 2.5974
6) Løs følgende og få fire decimaler
a) 10 ^ (x+1) = 70
solve(10 ^ (x+1) -70,x,5 = 0.8451
c) 3(10^2x) = 750
solve(3 * (10 ^ 2x) -750,x,5 = 2.5000 Her er evt noget galt ?!
1
a) log(107000) = 5.03
b) In(0.0371) = -3.29
c) log(0.1) = -1
d) In(150) = 5.01
2
a) log7(20) = 1.54
b) log16(100) = 1.66
c) log2(60) = 5.91
d) log8(150) = 2.41
e) log6(4) = 0.77
3) Simplify
a) log 7 + log t => log (7*t)
b) log t – log x => log (t/x)
c1) log x + 2log y => log (x* 2y) eller
c2) log x + 2log y => log( x * y^2)
d1) 3log t + 4log r => log (3t * 4r) eller
d2) 3log t + 4log r => log (t^3 * r^4)
e1) ½log 9v^4 – 3log 1 => log ((½9v^4)/(3*1)) Her er evt noget galt ?! eller
e2) ½log 9v^4 – 3log 1 => log(3•v²).
f) log (a+b) + log (a-b) => log ((a+b)*(a-b))
g1) 2/3log x + 1/3log xy^3 => log (2/3x*1/3xy^3) Her er evt noget galt ?!
g2) 2/3log x + 1/3log xy^3 => log (x*1^2 / xy^9)
4) Løs følgende og få fire decimaler
a) log7x = 2.9
solve(log(7 * x) – 2.9,x,5 = 113.4755
b) ln2x = 1.5
solve(ln(2 * x) – 1.5,x,5 = 2.2408
c) lnx + ln2x = 3.6
solve(ln(x) + ln(2 * x) – 3.6,x,5 = 4.2777
d) ln (x^2/2) – lnx = 0.7
solve(ln(x ^ 2 / 2) – ln(x) – 0.7,x,5 = 4.0275
e) log(4t-3) =0.9
solve(log(4t – 3) – 0.9,x,5 = 2.7358
f) log3t + 3logt = 2
solve(log(3t) + 3*log (t) -2,x,5 = 2.4028
g) 2ln (2/x) - ½lnx = -1
solve(2 * ln(x) - ½ * ln(x) - -1,x, 5 = 2.5974
6) Løs følgende og få fire decimaler
a) 10 ^ (x+1) = 70
solve(10 ^ (x+1) -70,x,5 = 0.8451
c) 3(10^2x) = 750
solve(3 * (10 ^ 2x) -750,x,5 = 2.5000 Her er evt noget galt ?!
Skriv et svar til: fejl vr. log
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
