Matematik
værdimængde
06. marts 2007 af
juliegg (Slettet)
Hej..
er der en som kan hjælpe mig med at finde værdimængden af f(x)=x^4-8x^2+7
jeg ved overhoved ikke hvordan dette skal gøres??
er der en som kan hjælpe mig med at finde værdimængden af f(x)=x^4-8x^2+7
jeg ved overhoved ikke hvordan dette skal gøres??
Svar #1
06. marts 2007 af heinzzz (Slettet)
Det er en skjult andengradsligning. Sæt t=x^2. Differentiér f(t) og sæt lig nul. Herved får du en t-værdi, du skal omregne til x og som indsættes i f hvorved du får fmax. Dette er din nedre grænse i Vm(f), da grafen for f er "glad". Den øvre grænse er +uendelig.
Skriv et svar til: værdimængde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
