Matematik
Bestem koordinatsættet
06. marts 2007 af
ciel (Slettet)
f(x) = x^2 + 2/x
f'(x) = 2x - 2/x^2
tangent = 3,5x - 2
Denne tangent har udover et røringspunkt endnu et punkt fælles med grafen for f.
Bestem koordinatsættet til punktet.
Hvordan gør jeg det?
f'(x) = 2x - 2/x^2
tangent = 3,5x - 2
Denne tangent har udover et røringspunkt endnu et punkt fælles med grafen for f.
Bestem koordinatsættet til punktet.
Hvordan gør jeg det?
Svar #1
06. marts 2007 af Molle (Slettet)
Tangenten kalder jeg y
I røringspunktet er f(x) = y men dette gælder også i det punkt, hvor tangenten skærer f(x).
Sæt altså f(x) = y
x²+ 2/x = 3,5x - 2
Løses ligningen vil du få to x'er - det ene er røringspunktet med x-aksen, det andet er det punkt, du skal bruge.
I røringspunktet er f(x) = y men dette gælder også i det punkt, hvor tangenten skærer f(x).
Sæt altså f(x) = y
x²+ 2/x = 3,5x - 2
Løses ligningen vil du få to x'er - det ene er røringspunktet med x-aksen, det andet er det punkt, du skal bruge.
Svar #2
06. marts 2007 af Molle (Slettet)
Rettelse: Løses ligningen vil du få to x'er - det ene er røringspunktet med x-aksen, det andet er det x, du skal bruge. Tag nu funktionsværdien til x'et for at finde y-koordinaten.
Skriv et svar til: Bestem koordinatsættet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
