Matematik
bestem arealet
07. marts 2007 af
Chimmi (Slettet)
Graferne for funktionerne
f(x)=x^2-5x-6 & g(x)=2x-6 afgrænser en punktmængde, der har areal.
1) bestem dette areal.
Hvordan gør jeg det?
Jeg har prøvet at sætte f(x)=g(x) og brugt nulreglen.
kan det passe, man skal gøre det sådan..? hvis nej, hvordan?.
f(x)=x^2-5x-6 & g(x)=2x-6 afgrænser en punktmængde, der har areal.
1) bestem dette areal.
Hvordan gør jeg det?
Jeg har prøvet at sætte f(x)=g(x) og brugt nulreglen.
kan det passe, man skal gøre det sådan..? hvis nej, hvordan?.
Svar #1
07. marts 2007 af janandersen (Slettet)
Grænserne findes ved at løse f(x)=g(x), dette har du gjort. Hvis Af og Ag er arealet under hhv f og g er arealet |Af-Ag|
Svar #2
07. marts 2007 af hensker (Slettet)
Du sætter f(x)=g(x) <=> x=a og x=b
Finde g(x)=0 <=> x=c
Tage |F(x)| fra a til b + G(x) fra c til b
Finde g(x)=0 <=> x=c
Tage |F(x)| fra a til b + G(x) fra c til b
Skriv et svar til: bestem arealet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
