Matematik
f(x)=4x^2-3x+1 P(1,f(1))
07. marts 2007 af
*cecilie* (Slettet)
Funktionen f er givet ved f(x)= 4x^2-3x+1
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1,f(1))
Jeg har lavet det sådan:
f(x)= 4x^2-3x+1
f'(x)= 8x-3
f'(1)= 8*1-3 = 5
f(1)= 4*1^2-3*1+1 = 16-2 = 14
y=ax+b
14=5*1+b
b=-9
y=ax+b
y=5x-9
Er det regnet rigtigt?
jeg kan også bruge formlen:
y-f(x0) = f'(x0)(x-x0)
hvordan skal jeg gøre det?
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1,f(1))
Jeg har lavet det sådan:
f(x)= 4x^2-3x+1
f'(x)= 8x-3
f'(1)= 8*1-3 = 5
f(1)= 4*1^2-3*1+1 = 16-2 = 14
y=ax+b
14=5*1+b
b=-9
y=ax+b
y=5x-9
Er det regnet rigtigt?
jeg kan også bruge formlen:
y-f(x0) = f'(x0)(x-x0)
hvordan skal jeg gøre det?
Svar #1
07. marts 2007 af janandersen (Slettet)
x0 er dit tilfælde -1, isoler y og du har tangentligningen - hvis du har gjort det rigtigt, vil det give det samme som ovenfor, men der er vist et eller andet der ike rigtigt stemmer, hvor går det bgalt?
Svar #2
07. marts 2007 af Krusty (Slettet)
Du har regnet f(1) forkert ud. Du har regnet (4*1)^2 ud hvor det burde have været 4*1^2.
Dit f(1) kommer så til at være:
f(1)= 4-3+1 = 2
y-2=5(x-1) --> y = 5x-3
Dit f(1) kommer så til at være:
f(1)= 4-3+1 = 2
y-2=5(x-1) --> y = 5x-3
Skriv et svar til: f(x)=4x^2-3x+1 P(1,f(1))
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
