Matematik
Omregnign
08. marts 2007 af
Sannaen (Slettet)
Nogen som lige vil kigge på disse opgaver og fortælle mig , om de er korrekte?
På forhånd tak ! :D
1) til gram
a 125mg /1000 = 0.125 g
b 15kg * 1000 = 15000 g
c 0.5mg /1000 = 5^-4 (må man skrive sådan?)
----------------------------------------------
2) til cm
a 65mm / 10 = 6½ cm
b 0.245mm / 10 = 0.0245 cm
c 5 m * 100 = 500 cm
-----------------------------------------------
3) til km
a 7500 m / 1000 = 7½ km
b 125½ m / 1000 = 0.1255 km
------------------------------------------------
4) til mL
a 8L * 1000 = 8000 mL
-----------------------------------------------
5) til L
a 56mL / 1000 = 0.56 L
--------------------------------------------------
6) Capasiteten af en fyldt vand tank. 1 m* 0.6m * 0.8m
1 m* 0.6m * 0.8m = 0.48 m3
1000 L = 1m3
0.48m3 * 1000 = 480 L
----------------------------------------------------
7) udregn arealet af sektoren af en cirkel med radius på 25cm og vinkel 60 grader
pi * 25^2 cm = 1963.50 cm3
1963.50cm3/ (360/60) = 327.25cm3
------------------------------------------------------
8)Et sektor af en cirkel har: r= 10cm og areal= 186cm2
Udregn vinklen
y1= ½*10^2*x y2= 186
intersection punkt: x= 3.72
x*180/pi
3.72*180/pi = 213.14 grader
----------------------------------------------------
9) Udregn volumen af et cylinder med højden 1 meter samt radiusen 10cm
pi* 10cm^2*100 = 31415.93 cm eller 314.12 m
--------------------------------------------------------
10)En kugle har diameteren 16cm. Udregn volume samt overfladeareal
4/3*pi*(16cm/2) = 268.01cm3
4*pi*(16cm/2)^2 = 804.25cm2
--------------------------------------------------------
11) En trapez har parelle sider y1 og y2. Hvis disse sider er af afstanden h find en ligning for arealet af trapezen. Udregn arealet , når y1 = 7cm , y2 = 10cm og h = 1cm
½(a+b)h = ½(y1+y2)h
½ * (7cm + 10cm)* 1cm = 8½cm
------------------------------------------------------
12)til kg
7½ t. *1000 = 7500kg
På forhånd tak ! :D
1) til gram
a 125mg /1000 = 0.125 g
b 15kg * 1000 = 15000 g
c 0.5mg /1000 = 5^-4 (må man skrive sådan?)
----------------------------------------------
2) til cm
a 65mm / 10 = 6½ cm
b 0.245mm / 10 = 0.0245 cm
c 5 m * 100 = 500 cm
-----------------------------------------------
3) til km
a 7500 m / 1000 = 7½ km
b 125½ m / 1000 = 0.1255 km
------------------------------------------------
4) til mL
a 8L * 1000 = 8000 mL
-----------------------------------------------
5) til L
a 56mL / 1000 = 0.56 L
--------------------------------------------------
6) Capasiteten af en fyldt vand tank. 1 m* 0.6m * 0.8m
1 m* 0.6m * 0.8m = 0.48 m3
1000 L = 1m3
0.48m3 * 1000 = 480 L
----------------------------------------------------
7) udregn arealet af sektoren af en cirkel med radius på 25cm og vinkel 60 grader
pi * 25^2 cm = 1963.50 cm3
1963.50cm3/ (360/60) = 327.25cm3
------------------------------------------------------
8)Et sektor af en cirkel har: r= 10cm og areal= 186cm2
Udregn vinklen
y1= ½*10^2*x y2= 186
intersection punkt: x= 3.72
x*180/pi
3.72*180/pi = 213.14 grader
----------------------------------------------------
9) Udregn volumen af et cylinder med højden 1 meter samt radiusen 10cm
pi* 10cm^2*100 = 31415.93 cm eller 314.12 m
--------------------------------------------------------
10)En kugle har diameteren 16cm. Udregn volume samt overfladeareal
4/3*pi*(16cm/2) = 268.01cm3
4*pi*(16cm/2)^2 = 804.25cm2
--------------------------------------------------------
11) En trapez har parelle sider y1 og y2. Hvis disse sider er af afstanden h find en ligning for arealet af trapezen. Udregn arealet , når y1 = 7cm , y2 = 10cm og h = 1cm
½(a+b)h = ½(y1+y2)h
½ * (7cm + 10cm)* 1cm = 8½cm
------------------------------------------------------
12)til kg
7½ t. *1000 = 7500kg
Svar #3
11. marts 2007 af Sannaen (Slettet)
(: Tusind tak begge to !!
#1 Skal jeg skrive sådan, eller er det bedre bare at skrive det i ét tal ?
#2 Hehe , en smutter. Tak (;
#1 Skal jeg skrive sådan, eller er det bedre bare at skrive det i ét tal ?
#2 Hehe , en smutter. Tak (;
Skriv et svar til: Omregnign
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
