Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)
Optimering på lang sigt.
09. marts 2007 af
Emmee (Slettet)
Lang sigt optimering under fuldkommen konkurrence:
Når jeg skal finde ligevægts pris/mængde på lang sigt skal jeg da bruge LMC? Hvis, hvordan finder jeg den?
De eneste oplysninger jeg har er MC=2+0,05Q samt
P=90-0,05Q
Jeg har optimeret på kort sigt ved at sætte MR=MC, og den er vel god nok?
Hvis jeg har MC for en MC=2+5Q og jeg så skal finde den for verdensmarkede hvor det antages at der er 100 identiske firmaer bliver den fælles MC så MC=2+0,05Q?
Når jeg skal finde ligevægts pris/mængde på lang sigt skal jeg da bruge LMC? Hvis, hvordan finder jeg den?
De eneste oplysninger jeg har er MC=2+0,05Q samt
P=90-0,05Q
Jeg har optimeret på kort sigt ved at sætte MR=MC, og den er vel god nok?
Hvis jeg har MC for en MC=2+5Q og jeg så skal finde den for verdensmarkede hvor det antages at der er 100 identiske firmaer bliver den fælles MC så MC=2+0,05Q?
Svar #1
09. marts 2007 af Madsst (Slettet)
Optimum under F.K. er givet ved P=MC (MR=MC, men husk at MR=P).
Du skal maksimerer profitten: p*x-C(x)
og førsteordensbetingelsen bliver p=MC.
At du skal maksimerer profitten på langt sigt vil bare sige at der ikke er nogen faste omkostninger, da det lange sigt i virksomhedsmodellerne er defineret ved at alle inputfaktorer er variable.
Du skal maksimerer profitten: p*x-C(x)
og førsteordensbetingelsen bliver p=MC.
At du skal maksimerer profitten på langt sigt vil bare sige at der ikke er nogen faste omkostninger, da det lange sigt i virksomhedsmodellerne er defineret ved at alle inputfaktorer er variable.
Skriv et svar til: Optimering på lang sigt.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
