Matematik

reciprokfunktion

25. marts 2004 af sontas (Slettet)
h(x) = 69,1 + 2,2x
angiv h^-1(x)

jeg troede bare man skulle sige :

x^-1(x) = 1/(69,1+2,2x) ... men facit siger h^-1(x) = (x-69,1)/2,2

Hvordan finder man frem til, hvad er teknikken bag?

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2004 af riquelme (Slettet)

h^-1(x) betegner den inverse af h(x) og er ikke det samme som (h(x))^-1.. for at finde h^-1(x) skal du isolere x

Svar #2
25. marts 2004 af sontas (Slettet)

y = 69,1+2,2x <=> x = y-69,1/2,2 ... hmmm virker mærkeligt bogen skriver at h^-1(x) = x-69,1/2,2... er x =
x-69,1/2,2 så? Virker bare underligt at sige x = noget udtrykt ved x

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2004 af riquelme (Slettet)

det kan du have ret i, men på den anden side ville det også være lidt sært at skrive x = (h(x)-69.1)/2.2, da x ligeså godt kan opfattes som funktion af y end omvendt

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. marts 2004 af riquelme (Slettet)

du bytter jo bare om på de variables navn

Svar #5
25. marts 2004 af sontas (Slettet)

jeg, at jeg har metoden nu fx.

f(x) = 2x+5
find f^-1
så er y = 2x+5 <=> 2x =-5+x <=>

x = -2,5+0,5x eller er jeg langt ude? ;)

Svar #6
25. marts 2004 af sontas (Slettet)

pt. jeg sidder og roder med de her ting for sjov, vi har ikke om det... vil lige forsvare min ære ;)

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. marts 2004 af erdos (Slettet)

y = 2x+5 <=> 2x =-5+y <=> x = -2,5+0,5y

sådan...

Skriv et svar til: reciprokfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.