Matematik

tangenten til grafen HJÆLP

10. marts 2007 af asf89 (Slettet)
tagenten til grafen for f(x)=kvadratroden af 3x-2 i punktet (2,f(2)),afgrænser sammen med koordinatakserne og linien x=2 en firkant. Beregn denne firkants areal.

jeg forstår ikke denne opgave er der nogle der kan hjælpe mig med at løse den.

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2007 af mathon

f'(x)=1//(2sqr(3x-2))*3

f'(x)=3/(2sqr(3x-2))


f'(2) = 3/(2sqr(3*2-2))=3/4 = 0,75


tangentligningen i(2,f(2))

y-f(2) = f'(2)(x-2)

Skriv et svar til: tangenten til grafen HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.