Matematik
Bestem a og b
10. marts 2007 af
goegler (Slettet)
Hej..:!
Søger hjælp til følgende funktion! Håber på en god forklaring samt udregninger!
Bestem a og b, så f(x) = -x^3 + ax^2 + bx har lokalt minimum for x = -3 og lokalt maksimum for x = 1.
Søger hjælp til følgende funktion! Håber på en god forklaring samt udregninger!
Bestem a og b, så f(x) = -x^3 + ax^2 + bx har lokalt minimum for x = -3 og lokalt maksimum for x = 1.
Svar #1
10. marts 2007 af janandersen (Slettet)
løs de to ligninger med to ubekendte f'(-3) = 0 og f'(1) = 0
lokale ekstrema er blandt andet kendetegnet ved at funktionen "vender" i disse punkter. for at f kan "vende" skal f' være nul.
når du har løst de to ligninger skal du lave en fortegnsundersøgelse af f vha f' for at verifere hhv lok.max og lok.min som angivet i opgaveteksten
lokale ekstrema er blandt andet kendetegnet ved at funktionen "vender" i disse punkter. for at f kan "vende" skal f' være nul.
når du har løst de to ligninger skal du lave en fortegnsundersøgelse af f vha f' for at verifere hhv lok.max og lok.min som angivet i opgaveteksten
Skriv et svar til: Bestem a og b
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
