Matematik

beregning af en linje

10. marts 2007 af DanniBred (Slettet)
Hvordan beregner jeg den 'fede' streg på linket??
http://peecee.dk/?id=33569

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Det giver _overhovedet ingen_ mening at tale om at beregne en fed streg på et link! Præciser, hvis vi skal kunne hjælpe dig.

Svar #2
10. marts 2007 af DanniBred (Slettet)

i linket er der et billed, og derpå er der en fed streg jeg ikke kan hitte ud af hvordan den skal beregnes

Svar #3
10. marts 2007 af DanniBred (Slettet)

stregen går fra |AB| til |CB|

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
Igen: ``Beregne en streg'' er meningsløst! Søger du længden af den eller hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#3:
En streg kan ikke gå fra én længde til en anden! Du er meget upræcis i din formulering!

Svar #6
10. marts 2007 af DanniBred (Slettet)

jeg skal have en formel for beregningen af dens længde

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

Jeg opgiver, for der mangler stadig oplysninger! Du skriver ikke om trekanterne er retvinklede, hvilket de næsten bliver nødt til at være ...

Håber andre orker at hjælpe!

Svar #8
10. marts 2007 af DanniBred (Slettet)

det eneste jeg har oplyst er denne tegning og at h=1,5 og b=3,6

Brugbart svar (0)

Svar #9
11. marts 2007 af dnadan (Slettet)

Hmmm så vidt jeg lige kan se, så skal du have gang i noget pythagoras her..(såfremt jeg har tolket tegningen rigtigt, for der mangler nu noget)
Først findes siden a ved a=5-b
Hermed findes |CB| Nu vha. af pythagoras læresætning

Så findes vinkel B vha. cosinusrelationen og til sidst kan du så finde længden af den tykke streg ved brug af sinus grund relationen..


Alt dette forudsætter så at trekant OCB(den ene halvdel af den store trekant( er retvinklet, og det samme gælder trekant OCD(den mindre trekant i højre hjørne)

Svar #10
11. marts 2007 af DanniBred (Slettet)

tak.. men jeg spørger lige hr. lærer om den OCD er retvinklet. Vi må håbe...

Brugbart svar (0)

Svar #11
11. marts 2007 af sheaf (Slettet)

#1, #4, #5, #7:
Det var dog nogle ualmindeligt malplacerede og fordomsfulde bemærkninger. Du kan vel ikke være i tvivl om, at det er et plangeometrisk problem i hvilket længden af det med fedt markerede liniestykke efterspørges, og ikke R-gruppevirkningen på tangentbundtet af en mangfoldighed? At dømme efter arten af dine øvrige indlæg ville du yde "lektieguru"-betegnelsen større ære ved i større grad at yde hjælp, end påpege mangler eller utilstrækkeligheder.

Iøvrigt er det ligegyldigt om de famøse trekanter er retnvinklede, selv uden informationerne i #8.

Med informationerne i #8 er det blot at indse, at den lille trekant med vinkelspids B er ligebenet. Den søgte side er derfor hypotenuse i en retvinklet trekant med grundline alfa/2 og højde h/2.

Svar #12
11. marts 2007 af DanniBred (Slettet)

#11 det første jeg tænkte var "gud, er det den hjælp man får her på siden??", men har senere fundet udaf at det er det bestemt ikke.. Din løsningsmetode er for mig lidt mere forståligt end den dybt videnskabelige løsning som 'dnadan' så fint fremføre i #9, jeg går trosalt kun i 1.z på HTX og har derfor ikke lært den metode..

Skriv et svar til: beregning af en linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.