Matematik
Banekurver
10. marts 2007 af
Catze (Slettet)
Jeg sidder med en opgave hvor jeg har nedenstående kurve:
X=t^2+2t , y=8-t^3
Jeg skal så finde arealet af den mængde, som kurven afgrænser sammen med de to koordinatakser. Men til det skal jeg jo bruge funktionen beskrevet ved Y(x).
For at lave parameterfremstillingen om til en forskrift plejer man at skulle isolere t i ligningen for x, og sætte dette udtryk ind i y.
Men det kan jo ikke lade sig gøre her?
Hvad i alverden skal jeg så gøre??
Håber I kan hjælpe...
Mvh. Cathrine
X=t^2+2t , y=8-t^3
Jeg skal så finde arealet af den mængde, som kurven afgrænser sammen med de to koordinatakser. Men til det skal jeg jo bruge funktionen beskrevet ved Y(x).
For at lave parameterfremstillingen om til en forskrift plejer man at skulle isolere t i ligningen for x, og sætte dette udtryk ind i y.
Men det kan jo ikke lade sig gøre her?
Hvad i alverden skal jeg så gøre??
Håber I kan hjælpe...
Mvh. Cathrine
Skriv et svar til: Banekurver
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
