Matematik

Optimering af Hexagon

11. marts 2007 af Gizzmo (Slettet)
Jeg skal optimere en hexsagon.

Jeg har prøvet flere forskellige grundareal formler, men jeg kan ikke få et rigtigt svar, håber i kan hjælpe.


G = Grundflade areal
H = Højde
a = længde af en side( 6 sider i alt)

V = 300 ml <=> 300 cm^3

V = G * H

A= 6(H*a)+ 2*G

G = .........?



Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2007 af mathon

del grundfladen op i 6 ligesidede trekanter

Svar #2
11. marts 2007 af Gizzmo (Slettet)

SÅ få du denne her formel: 0,5*6*a^2*sin(60), men når jeg regner den ud får jeg et negativt a.



Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2007 af mathon

(1/2)*s*s*sin(60°) = (1/2)*s^2*sqr(3)/2 = sqr(3)/4*s^2

Svar #4
11. marts 2007 af Gizzmo (Slettet)

Den er jeg ikke sikker på er rigtig.

Er du helt sikker på den ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. marts 2007 af mathon

arealet af én trekant = sqr(3)/4*s^2

arealet af rundfladen = af seks trekanter =6*sqr(3)/4*s^2 = 3sqr(3)/2*s^2

rumgang = (1/3)*h*G = (1/3)*h*3sqr(3)/2*s^2 = sqr(3)/2*s^2*h


rumgang = sqr(3)/2*s^2*h

Svar #6
11. marts 2007 af Gizzmo (Slettet)

jeg har fundet ud af det. Det var min lommerregner der ikke viste det rigtige resultat. Skulle skrive 0.5 istedet for 1/2 for at få det rigtig isoleret resultat.


Men ellers tak

Hvis du leder efter svaret på optimering af en hexagon så skriv til mig

Skriv et svar til: Optimering af Hexagon

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.