Matematik
Omdrejningslegeme
11. marts 2007 af
KatieXH (Slettet)
Nogen der kan hjælpe mig på vej med denne opgave?
Grafen for funktionen givet ved h(x)=16-x^2 afgrænser sammen med x – aksen et område M. Bestem rumfanget af det omdrejningslegeme, der fremkommer når M drejes 360 grader om x – aksen.
Er rimelig lost!
Grafen for funktionen givet ved h(x)=16-x^2 afgrænser sammen med x – aksen et område M. Bestem rumfanget af det omdrejningslegeme, der fremkommer når M drejes 360 grader om x – aksen.
Er rimelig lost!
Svar #1
11. marts 2007 af Waterhouse (Slettet)
Udregn hvor grafen for h skærer x-aksen ved at løse h(x)=0. Du får to løsninger, som er grænserne for dit integral. Herefter er det bare at sætte ind i omdrejningslegemeformlen og regne ud.
Skriv et svar til: Omdrejningslegeme
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
