Matematik
Retvinklet trekant
14. marts 2007 af
rasmus78 (Slettet)
hejsa! jeg skal lige bruge lidt assistance til en opgave.
En retvinklet trekant har en omkreds på 200 cm. den største katete er 3 gange så lang som den mindste katete. Find hypotenusen?
Hvordan gør jeg lige det?
En retvinklet trekant har en omkreds på 200 cm. den største katete er 3 gange så lang som den mindste katete. Find hypotenusen?
Hvordan gør jeg lige det?
Svar #1
14. marts 2007 af Lurch (Slettet)
skriv ligningerne op for de ting du ved.
a=3b
Omkreds: a+b+c = 300
pythagopras: a^2+b^2 = c^2
a=3b
Omkreds: a+b+c = 300
pythagopras: a^2+b^2 = c^2
Svar #2
14. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Kald de tre sidelængder for a, b og c, hvor c er hypotenusen. Så er
a + b + c = 200 => a + 3a + c = 200
a² + b² = c² => a² + (3a)² = c²
Nu har du to ligninger med to ubekendte.
Kald de tre sidelængder for a, b og c, hvor c er hypotenusen. Så er
a + b + c = 200 => a + 3a + c = 200
a² + b² = c² => a² + (3a)² = c²
Nu har du to ligninger med to ubekendte.
Svar #3
14. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Jeg får, at
 $)
men kan ikke garantere at det er rigtigt.
Jeg får, at
men kan ikke garantere at det er rigtigt.
Skriv et svar til: Retvinklet trekant
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
