Matematik
Egenvektor og Egenværdi
16. marts 2007 af
ahaub06 (Slettet)
Hej.
Find egenværdi og egenvektor for
A: (5 -2)
(9 -6)
Det er en matrice jeg har forsøgt at lave, så de hænger sammen :P
- håber I kan hjælpe, mvh Anders.
Find egenværdi og egenvektor for
A: (5 -2)
(9 -6)
Det er en matrice jeg har forsøgt at lave, så de hænger sammen :P
- håber I kan hjælpe, mvh Anders.
Svar #1
16. marts 2007 af Madsst (Slettet)
Hvis k er en egenværdi for A gælder det at
Ax=kx. Hvis A-kI er en singulær matrix må derfor k være en egenværdi for A. Det tester man ved at finde de t for hvilke det(A-tI)=0 som i dit tilfælde er
det|5-t -2|
9 -6-t =0
Ax=kx. Hvis A-kI er en singulær matrix må derfor k være en egenværdi for A. Det tester man ved at finde de t for hvilke det(A-tI)=0 som i dit tilfælde er
det|5-t -2|
9 -6-t =0
Skriv et svar til: Egenvektor og Egenværdi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
