Matematik

Ligninger...checkes

28. marts 2004 af Jolly (Slettet)
Hey, jeg er meget i tvivl om jeg har løst disse ligninger rigtigt. Er der nogle der vil kigge på dem..please.
Mvh Jolly
ps. vil også godt vide om jeg har skrevet det rigtigt op...

1) 2x-3=3(x+5)-4
2x-3=3x+15-4
2-3x=3+15-4
-x=14

Eller giver den: x=-14 ?
2x-3=3(x+5)-4
2x-3=3x+15-4
4-3-15= 3x-2x
-14=x


2) 1/3*(3x+1/2)= 1/6*(-x+2)
3*1/3*(3x+1/2)= 6*1/6*(-x+2)
3x+1/2 = -x+2
2x = 1,5
x = 0,75


3) 3x+5
-2x
x > -2,5


4) 1/2x+6 > -1/3(2x-1)
2*1/2x+6 > -3*-1/3(2x-1)
X+6 > 2x-1
x-2x> -6-1
x> -7

eller giver den: X

1/2x+6 > -1/3(2x-1)
2*1/2x+6 > -3*-1/3(2x-1)
6 > 2x-1
-2x > -7
x

Jeg er vildt i tvivl om der er nogle x'er tilbage efter man har "ophævet" 1/2 ved at gange med 2. (2*1/2x = x eller ikke x?)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2004 af iB (Slettet)

1)
Det er det samme :-) (jeg ville fortrække den sidste, x=-14)

2)
Du kan ikke gange med 3 på den ene side, og 6 på den anden! Gang med 6 på begge sider.

3)
ok

4)
Som i 2) Du er nød til at forlænge med det samme tal!

Mht 1/2x, så tænk på, at 2 halve et-eller-andet, må jo være det samme som en hel

Svar #2
28. marts 2004 af Jolly (Slettet)

takker!
Men er du sikker på at man skal gange med begge tal på begge sider, når man bare skal "ophæve" 1/2 og 1/6?

Men ok.. er det her så rigtigt:

2) 1/3*(3x+1/2)= 1/6*(-x+2)
18*1/3*(3x+1/2)= 18*1/6*(-x+2)
6*3x+1/2 = 3*(-x+2)
21x = 3
x =7

Svar #3
28. marts 2004 af Jolly (Slettet)

4) 1/2x+6 > -1/3(2x-1)
6*1/2x+6 > 6*-1/3(2x-1)
3x+6 > -2(2x-1)
3x+6 > -4x+2
3x+4x> -6+2
7x > -4
x

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. marts 2004 af Cas_sen (Slettet)

1/3*(3x+1/2)= 1/6*(-x+2)
<=>
x+1/6 = -1/6x+2/6
<=>
7/6x=1/6
<=>
x=(1/6)/(7/6)
<=>
x=1/7

Svar #5
28. marts 2004 af Jolly (Slettet)

hej cas_sen
Hvis jeg ikke vil(kan) regne med brøker, hvordan gør jeg så? har jeg regnet helt forkert i #2 og #3?

Svar #6
28. marts 2004 af Jolly (Slettet)

men tror vil gå i seng nu... håber på hjælp i morgen. Godnat og tak for hjælpen indtil videre ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. marts 2004 af sontas (Slettet)

jeg vil råde dig til at lære brøker, da nogle brøker ikke kan skrives som endelige tal med mindre du bruger perioder... men det er besværligt :S

Brugbart svar (0)

Svar #8
28. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

hader brøker der har deres periode...

Brugbart svar (0)

Svar #9
28. marts 2004 af Cas_sen (Slettet)

#2

2) 1/3*(3x+1/2)= 1/6*(-x+2)
18*1/3*(3x+1/2)= 18*1/6*(-x+2)
6*3x+1/2 = 3*(-x+2)
21x = 3
x =7

-----------

de to første linier er ok, men husk at gang ind i parantesen

6*3x+1/2 = 3*(-x+2) er forkert

det skal være:

6*(3x+1/2) = 3*(-x+2)
så ganger du ind i parantesen og får:
18x+3 = -3x+6
så trækker du x på den ene side og konstanterne på den anden.
18x+3x+3-3 = -x+3x+6-3
summer sammer:
21x=3
divider 21 for at fo x til at så alene
21x/21 = 3/21
x = 1/7

Brugbart svar (0)

Svar #10
28. marts 2004 af sontas (Slettet)

lær følgende regneregler for brøker :

a* (b/c) = (a*b)/c
a/b * c/d = ac/bd
a/b : c = a/(b*c)
a: b/c = a*c/b
a/b : c/d = ad/bc

Svar #11
28. marts 2004 af Jolly (Slettet)

ahhh..... min hjerne vil ikke mere ;-P

GOod NigHT Folks!

Svar #12
29. marts 2004 af Jolly (Slettet)

Et sidste check, hvis der er nogen der har tid...

1)
2x-3=3(x+5)-4
2x-3=3x+15-4
4-3-15= 3x-2x
-14=x

2)
6*(3x+1/2) = 3*(-x+2)
18x+3 = -3x+6
18x+3x = 6-3
21x=3
x = 1/7

3)
3x+5
-2x
x > -2,5

4)
1/2x+6 > -1/3(2x-1)
6*1/2x+6 > 6*-1/3(2x-1)
3x+6 > -2(2x-1)
3x+6 > -4x+2
3x+4x> -6+2
7x > -4
x


Svar #13
29. marts 2004 af Jolly (Slettet)

og lige en ting til_
Må jeg godt skrive det op som jeg har gjort det.. Eller skal jeg også skrive hvordan jeg har trukket/lagt til på begge sidder af lighedestegnet. Skal jeg skrive det mere detaljeret?

Brugbart svar (0)

Svar #14
29. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

Nej - du behøver ikke at vise hvordan du omformer. Men du skal huske at sætte "<=>" efter hver omformning.

Svar #15
29. marts 2004 af Jolly (Slettet)

oki... hvis du har tid Mads, vil du kigge #12 igennem... Og fortælle om evt. fejl?

Men mange tak!

Brugbart svar (0)

Svar #16
29. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

kan ikke lige finde nogen fejl. Ser fint ud.

Svar #17
29. marts 2004 af Jolly (Slettet)

takker for det!

Svar #18
30. marts 2004 af Jolly (Slettet)

hov.. fandt lige en fejl

4)
1/2x+6 > -1/3(2x-1)
6*1/2x+6 > 6*-1/3(2x-1)
3x+6 > -2(2x-1)
3x+6 > -4x+2
3x+4x> -6+2
7x > -4
x

Man skal dividere -4 med 7 ik?
det giver:-0,57

Passer det?

Brugbart svar (0)

Svar #19
30. marts 2004 af erdos (Slettet)

Det går galt allerede i første skridt. Når du ganger med 6, SKAL du gange med 6 i ALLE led. Dvs. du skal gange 6 med 1/2, 6 og -1/3(2x-1). + danner jo led...

Ellers er det rigtigt...

Brugbart svar (0)

Svar #20
30. marts 2004 af sunset (Slettet)

nårh for pokker.. tak fordi du gjorde mig opmærksom på det!

skal jeg gå ud fra at der er et + foran 6(2x-1), når der ikke står noget:

6*-1/3+6(2x-1)

men prøver lige igen:

1/2x+6 > -1/3(2x-1)
6*1/2x+6*6 > 6*-1/3+6(2x-1)
3x+36 > -2+12x-6
3x-12x> -36-2-6
-9x > -44
-9/-9 x
x

passer det nu?

Forrige 1 2 Næste

Der er 32 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.