Matematik

hej..

18. marts 2007 af karlmarx (Slettet)
hvordan laves f(t)=11.53*0,8452^(t) om til f(t)=b*e^kt ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2007 af sigmund (Slettet)

Du har, at



Fra den første forskrift ses, at k findes som løsning til ligningen


Svar #2
18. marts 2007 af karlmarx (Slettet)

ja nemlig.. men nu skal jeg så finde t når f = 3.5.. min facitliste siger 7,1 men jeg får det til 0.36 ??

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2007 af mathon

f(t) = 11.53*0,8452^t

3,5 = 11.53*0,8452^t

3,5/11.53 = 0,8452^t.....ta' ln på begge sider

ln[3,5/11.53] = t*ln(0,8452)

t = ln[3,5/11.53]/ln(0,8452)

Svar #4
18. marts 2007 af karlmarx (Slettet)

ja. men der regner du det ud som en alm. exp funktion. det kan ikke gøres ved

3.5=11.53*e^-0.168t ??

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. marts 2007 af mathon

hvad skulle fordelen være ved først at bestemme k?

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. marts 2007 af mathon

k=ln(0,8452) = -0,168182

f(t)=b*e^(kt) = 11.53*e^(-0,168182*t)

3,5 = 11.53*e^(-0,168182*t)

3,5/11.53 = e^(-0,168182*t)

ln[3,5/11.53] = -0,168182*t

t = ln[3,5/11.53]/(-0,168182)

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. marts 2007 af mathon

se evt
http://peecee.dk/?id=34935

Skriv et svar til: hej..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.