Matematik
Bestem en ligning
19. marts 2007 af
kenano (Slettet)
Bestem en ligning for den linje der går gennem A(6,-1) og som er parallel med linjen l bestemt ved ligningen: 3x-4y=8
Hvordan laves denne opgave :S
Hvordan laves denne opgave :S
Svar #1
19. marts 2007 af hehe88 (Slettet)
Når to linjer skal være parallelle skal der gælde:
alfa*beta=-1
Men du skal først lave lidt om på ligningen, der skal stå y=.... for at det foregående kan gælde.
Så indsættes hældningen beta og punktet i formlen:
y=beta*(x-6)+(-1)
alfa*beta=-1
Men du skal først lave lidt om på ligningen, der skal stå y=.... for at det foregående kan gælde.
Så indsættes hældningen beta og punktet i formlen:
y=beta*(x-6)+(-1)
Svar #2
19. marts 2007 af kenano (Slettet)
Hvorfor kommer alfra og beta ind i det hele?! Det har vi slet ikke lært om i skolen, jeg går i 1.g.
Svar #3
19. marts 2007 af hehe88 (Slettet)
Alfa og beta er hældningerne på linjerne. Når du laver lidt om på ligningen du har, får du hældningen alfa.
Skriv et svar til: Bestem en ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
