Matematik
haster lidt...
19. marts 2007 af
Sporty (Slettet)
Heey er der en der sød, at hjælpe med denne opagev...
dødeligheden blandt mænd i alderen 45-64 år kan i perioden 1974-2004 kan beskrives ved funktionen
f(x) = -1,5x^2 + 36,0 + 1500..
hvor f(x)er dødeligheden,målt i antal døe pr 100000, og x er antal år efter 1974...
jeg ska så finde ud af, i hvilket år dødeligheden er størst...
er det meningen jeg ska lave sille-ben....
jeg ska bare have formlen på den...
på forhånd tak tak..;)
dødeligheden blandt mænd i alderen 45-64 år kan i perioden 1974-2004 kan beskrives ved funktionen
f(x) = -1,5x^2 + 36,0 + 1500..
hvor f(x)er dødeligheden,målt i antal døe pr 100000, og x er antal år efter 1974...
jeg ska så finde ud af, i hvilket år dødeligheden er størst...
er det meningen jeg ska lave sille-ben....
jeg ska bare have formlen på den...
på forhånd tak tak..;)
Svar #1
19. marts 2007 af Matkaj
Det er meningen du skal differentiere f og sætte lig nul. Dernæst skal du lave fortegnsundersøgelse af f' og deraf argumenterer for hvor der er maksimum.
Svar #2
19. marts 2007 af mathon
1) beregn f'(x)
2) sæt f'(x)=0 og løs ligningen med hensyn til x
3) du har nu det antal år efter 1974, hvor dødeligheden topper
2) sæt f'(x)=0 og løs ligningen med hensyn til x
3) du har nu det antal år efter 1974, hvor dødeligheden topper
Svar #3
19. marts 2007 af Sporty (Slettet)
okey, men hvad skal jeg sætte ind på x-plads..?
jeg er ret dårlig til det her...*-)
jeg er ret dårlig til det her...*-)
Skriv et svar til: haster lidt...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
